Filet z kurczaka z mozzarellą, szałwią i sosem pomidorowym


Robiłam takie cudo pierwszy raz w życiu i wyszło przepysznie, dlatego od razu wrzucam!

1. Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem.
2. Mięso przyprawić.
3. Na środku ułożyć listki szałwii oraz mozzarellę (ja miałam w małych kulkach).



4. Mięso zawinąć i spiąć wykałaczkami albo związać sznurkiem.



5. Podsmażyć na patelni.



6. Dodać pomidory z puszki i chwilę dusić.






7. Doprawić sos - sól, pieprz, czosnek.
8. Na koniec wsypać natkę pietruszki. 


Tak przygotowane mięso można podawać z tym, na co ma się ochotę. U nas wylądowało na talerzu w towarzystwie cukinii i kalafiora.










Pysznej soboty! :)


11 komentarzy:

  1. Potrafi szyć, gotować, dobrze zajmuje się dzieckiem. Ten Twój mąż nie ma przypadkiem za dobrze?;)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. On twierdzi, że nie potrzebuje żony do sprzątania, gotowania, prasowania, prania..., ale do kochania :)

      Usuń
  2. wygląda przepysznie!!! :)

    pozdrawiam!
    http://islandofflove.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie bardzo podobne danie mieliśmy wczoraj :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. a u mnie pospolity schaboszczak, wygląda och smakowicie że aż strach:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze można zrobić jutro :)

      Usuń
    2. i jak nie jutro to niebawem na stówkę :)

      Usuń
  5. Ciekawy jest ten dodatek szałwii! Musi intrygująco smakować ;)
    Ja robię podobne roladki, ale dodaję jeszcze suszone pomidory, mozarelle trę na dużych oczkach i zawijam w roladki. Podsmażam, poźniej też dodaję pomidory z puszki i duszę dłuższy czas.

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam, i jak ja mam teraz zasnąć :D takie pyszności oglądać po nocy ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda mega apetycznie :D Jak dopadnę gdzieś szałwię, to na bank zrobię :)

    OdpowiedzUsuń